Perswand première ‘The echo of being’

perswand premiere the echo of being

Bericht: 1 maart 2020

Première Symphonic Cinema film ‘The echo of being’

Gebaseerd op het leven van Mahler

Dinsdag 11 februari jl. ging de Symphonic Cinema film ‘The echo of being’ in première in het Concertgebouw. Gebaseerd op het leven van Gustav Mahler (1860-1911) en met zijn muziek als live soundtrack.

Symphonic Cinema

De klassieke muziek is op zoek naar nieuwe concertvormen: Symphonic Cinema. Een film bij bestaande klassieke muziek. Op de vraag of het een concert of film is? Het is een overweldigende en unieke ervaring, waarin beeld en geluid samensmelten.

Het concept is bedacht door cineast Lucas van Woerkum. Eerder al maakte hij films bij de meesterwerken van Rachmaninov, Stravinsky en Ravel.

The echo of being

Hij heeft ervoor gekozen een treurige gebeurtenis uit het leven van Mahler te verfilmen. De dood van het 5 jaar oude dochtertje Maria, van Gustav en Alma Mahler. Een algemeen verhaal over verlies en rouw met de geschiedenis als basis en de muziek als dragende kracht.

De film is opgenomen bij een bergmeer in de Dolomieten. De cast bestaat uit Greg Wise, Amira Casar en Dominique van Ginkel.

Perswand première

Tijdens de première speelt het Nederlands Philharmonisch Orkest delen uit de Tweede, Vierde en Negende symfonie van Mahler. Dit onder leiding van dirigent Anthony Hermus.

Voor het première evenement hebben wij een perswand mogen leveren met een afmeting van 3 bij 2,5 meter.

‘The echo of being’ vormt de opmaat tot het Mahler Festival in mei. Voor de derde keer organiseert het Concertgebouw een groots eerbetoon aan Mahler.

De eerste keer was in 1920 met als eregast Alma, weduwe van Gustav Mahler. Toen werden alle symfonieën uitgevoerd onder leiding van dirigent Willem Mengelberg. De tweede keer was in 1995 waarbij de symfonieën werden uitgevoerd door het Concertgebouworkest, de Berliner- en Wiener Philharmoniker.

Honderd jaar na het eerste festival kan je 8 tot en met 17 mei in de agenda zetten voor het Mahler Festival 2020!
 


Bestanden groter dan 10MB ontvangen we graag via www.wetransfer.com.
Vermeld overigens altijd het ordernummer en referentie.
Upload uw bestanden via WeTransfer