Foto: eigen foto

FAQ duurzaam

Laten we allereerst vooropstellen dat wij geen wetenschappers zijn! Duurzaamheid is een ontzettend actueel, maar ingewikkeld thema waarover de meningen nogal uiteen lopen.

Over één ding zijn we het eens, we willen allemaal het beste voor onze aarde en daar proberen ook wij ons steentje aan bij te dragen.

FAQ duurzaam, de meest getelde vragen op het gebied van duurzaamheid in groot formaat print op een rijtje:

Soorten plastic

Er zijn verschillende soorten plastic, welke op verschillende manieren worden geproduceerd. Dit maakt de ene soort dan ook schadelijker voor het milieu dan de ander.

Sinds 1988 zijn de verschillende soorten plastic voorzien van recycle symbool (driehoek), in het symbool staat een cijfer dat de soort plastic aangeeft. In totaal zijn er zes soorten en nummer zeven is de restcategorie.

PET wordt voornamelijk gebruikt voor de productie van flessen. Mede door de invoer van het statiegeld systeem worden deze goed gescheiden ingezameld waardoor ook prima her te gebruiken.

Met mechanische recycling zou het PET zo’n 6 tot 8 keer hergebruikt kunnen worden. De TU Delft is bezig met het ontwikkelen van een technologie waarmee het materiaal eindeloos gerecycled zou kunnen worden.

Wij kunnen zowel vlaggen als peesdoek produceren van 100% gerecyclede PET.

PVC wordt in hele grote hoeveelheden toegepast. Het is een voordelig te produceren plastic met vele toepassingen.

PVC ligt tegenwoordig zwaar onder vuur, zo zou het materiaal een hogere vuilverbrandingstemperatuur hebben waarbij schadelijke stoffen vrij komen. Ook zouden de weekmakers van het materiaal na verloop van tijd in het ecosysteem terecht komen en is het niet of nauwelijks te recyclen.

PP, ook wel bekend als polypropyleen of polypropeen, is een sterk soort kunststof dat ook verschillende toepassingen kent. Het kan worden geperst, verzaagd en bewerkt worden om een bepaalde vorm te creëren.

Polypropeen is volledig recyclebaar, bij dit proces komen geen schadelijke stoffen vrij.


Bestanden groter dan 10MB ontvangen we graag via www.wetransfer.com.
Vermeld overigens altijd het ordernummer en referentie.
Upload uw bestanden via WeTransfer