Steigerdoek Amersfoort

steigerdoek amersfoort exposurecompany

Foto: eigen foto
Bericht: 1 december 2021

Steigerdoek Amersfoort

Grootste houten wooncomplex van Nederland

‘Hof van Duurzaamheid’ in Amersfoort is momenteel het grootste houten wooncomplex van Nederland. Het werken met crosslaminated timber is een duurzamere manier van bouwen dan met beton en staal. In het ‘Hof van Duurzaamheid’ worden 7 urban villa’s op deze manier gebouwd.

Eén van de bekendste klimaatactivisten is Greta Thunberg en haar quote ‘No more blah, blah, blah’, welke ze deed tijdens de klimaattop, prijkt nu levensgroot op een steigerdoek. In opdracht van Schipper Bosch werkt Karbouw hier aan één van de nieuwe gebouwen.

Groot formaat print van zo’n 65 meter

Wij hebben twee doeken gemonteerd aan de steigers van Karbouw, met zo’n twee meter vrije ruimte vanaf het maaiveld. Het materiaal dat wij hebben gebruikt voor deze klus is airmesh. Het grootste doek heeft een lente van bijna 65 meter, airmesh zelf heeft een rolbreedte van 500 cm. Om de gewenste afmeting te kunnen realiseren hebben we het materiaal termisch gelast tot één stuk. Aan de achterzijde zijn zogenaamde dragontails bevestigd om het doek maximaal te verstevigen. ‘S avonds wordt het doek uitgelicht door LED floodlights.

Projectbegeleiding

Projecten van deze omvang, begeleiden wij altijd zelf van begin tot eind. Van het inmeten, advies, overleg met de uitvoerder tot de montage. Ook in dit geval weer een mooi resultaat kunnen opleveren.

In De Stad Amersfoort schreef er een mooi artikel over.

Bouwer: Karbouw
Houtbouw: Treetek
Architect: Studio Nauta
Landschapsarchitect: Le Far West
Landschapsaanleg: Vic Landscapes
Een project van: Schipper Bosch
Doek: Exposure Partners (label van Exposure Company)
Ontwerp: Simons en Boom


Bestanden groter dan 10MB ontvangen we graag via www.wetransfer.com.
Vermeld overigens altijd het ordernummer en referentie.
Upload uw bestanden via WeTransfer