Amstel Hotel

Amstel Hotel

Bericht: 16 mei 2017

150 years of elegance

Het iconische Amstel Hotel viert dit jaar het 150-jarige bestaan

Na 150 jaar is ook de tijd gekomen om de bijzondere elementen van het gebouw te herstellen en te bewaren voor de toekomst.
Begin dit jaar is er gestart met een grondige restauratie.

De buitenkant wordt in oude staat hersteld. De fa├žade en het dak met alle ornamenten worden volledig gerestaureerd, waarbij wordt teruggegrepen naar het historische kleurenpallet. Ornamenten en balustrades, die in de loop der jaren zijn beschadigd of verdwenen worden teruggebracht. Ook worden acht leeuwen, die ooit de hoeken van het gebouw bewaakten, teruggezet op hun oorspronkelijke plek.

Deze renovatie, uitgevoerd door BURGY Bouwbedrijf, vraagt uiteraard ook om de nodige veiligheid voor de restaurateurs. Hierdoor ontkom je niet aan het veiligheidsdoek rondom de steigers.

Mooie oplossing voor monumentale panden

Voor een aantal monumentale panden, zoals het InterContinental Amstel Amsterdam, hebben wij een mooie oplossing gerealiseerd. Om de steigers uit het zicht te onttrekken, zijn deze voorzien van airmesh steigerdoeken met afbeelding van het prachtige pand.

In het Amstel magazine ruim aandacht voor het 150-jarige bestaan en de restauratie. In het tijdschrift vertelt architect Gijsbert van Hoogevest van Van Hoogevest Architecten over de voorbereidingen van het restauratieproject. Kasper Burgy, directeur van BURGY Bouwbedrijf, legt uit hoe tijdens de restauratie met alle partijen wordt samengewerkt, hoe rekening wordt gehouden met de hotelgasten en hoe de restauratievaklieden het beste uit zich zelf halen om het Amstel Hotel in oude glorie te herstellen, zodat het weer jaren mee kan.


Bestanden groter dan 10MB ontvangen we graag via www.wetransfer.com.
Vermeld overigens altijd het ordernummer en referentie.
Upload uw bestanden via WeTransfer