Kunst ‘corona in de stad’

kunst corona testlocatie

Foto: eigen foto, locatie Buikslotermeerplein

Bericht: 22 maart 2021

Kunst ‘corona in de stad’ op bouwhekbanners

Corona testlocaties in Amsterdam voorzien van kunst

Sinds 20 maart is er, op drie corona testlocaties van de GGD Amsterdam, kunst te zien van kunstenaars uit de buurt. Met hun werk willen de kunstenaars bijdragen aan het bewustzijn dat we alleen samen het virus kunnen verslaan.

De drie locaties waar de kunstwerken hangen zijn: Amsterdam Noord (Buikslotermeerplein), Zuidoost (Anton de Komplein) en Nieuw-West (Sloterdijk).

Het testen moet op deze manier ook laagdrempeliger worden, doordat de locaties er kleurrijker, vriendelijker en minder steriel uitzien.

Samenwerking

Voor dit kunstproject is de GGD Amsterdam een samenwerking aangegaan met de kunstinstellingen CBK Zuidoost, Nieuw Dakota en Bureau Postjesweg. De kunstenaars hebben een serie ontworpen vanuit hun persoonlijke ervaring met het coronavirus in de stad.

De lege doeken die er nog hangen, worden later ingevuld in een workshopprogramma door jongeren van 6-18 jaar.

Mooie full-color prints op hekwerkbanners

De testlocaties zijn afgeschermd met hekken, welke inmiddels zijn voorzien van hekwerkbanners met print van de kunstwerken.

Ons team heeft 97 banners gemonteerd op de locatie in Noord, totaal ruim 570 m². In Zuidoost hangen maar liefst 104 doeken, samen ruim 610 m² en tenslotte in Nieuw-West 96 prints, goed voor ruim 560 m².

Het project hebben we uitgevoerd onder ons label Exposure Partners.


Bestanden groter dan 10MB ontvangen we graag via www.wetransfer.com.
Vermeld overigens altijd het ordernummer en referentie.
Upload uw bestanden via WeTransfer