Plasticvrije supermarkt

plasticvrije supermarkt

Wereldprimeur

‘S werelds eerste plasticvrije supermarkt in Amsterdam

Woensdag 28 februari opende pop-up store Ekoplaza Lab z’n deuren, ’s werelds eerste plasticvrije supermarkt. Een initiatief van Ekoplaza in samenwerking met de Amsterdamse Plastic Soup Foundation en de internationale organisatie A Plastic Planet.

Het idee is dat deze winkel twee maanden open blijft en dan verhuist naar een andere locatie om aandacht van de consument en de leveranciers te vestigen op de groeiende plastic soep.

Het ‘plastic’ dat in de winkel te vinden is, is biomateriaal. Binnen 12 weken composteert dit materiaal in koolstof, water en aarde.

Internationale media aandacht

Niet alleen de Nederlandse pers deed verslag van de opening, ook internationale pers was aanwezig. ‘Een mijlpaal in de wereldwijde strijd tegen plastic vervuiling’, aldus The Guardian en een ‘gangpad van hoop’, aldus CNN.

Neomesh

In opdracht van De Reclamefabriek hebben wij een, uiteraard PVC vrij, spandoek mogen leveren. Gemaakt van het materiaal neomesh. Neomesh is bijna volledig recyclebaar. De print via sublimatie en inkten (eco-certified OEKO-TEX 100 inkt) op waterbasis is ook milieuvriendelijk, zeker ook in het productieproces door het ontbreken van schadelijke geuren en bij contact met de inkt.

    


Bestanden groter dan 10MB ontvangen we graag via www.wetransfer.com.
Vermeld overigens altijd het ordernummer en referentie.
Upload uw bestanden via WeTransfer