Pride Amsterdam 2019

pride amsterdam 2019

Bericht 27 augustus 2019

Pride Amsterdam 2019

Remember the past, create the future

Het thema van Pride Amsterdam 2019: Remember the past, create the future. Herdenking van de Stonewall-rellen in 1969 in New York. Een opstand van de bezoekers van de homobar The Stonewall Inn na jarenlange pesterijen en geweldplegingen door de politie. Een belangrijk moment in de strijd om gelijke rechten van de LHBT-beweging.

Pride Amsterdam is inmiddels uitgegroeid tot een 9-daags festival; één van de grootste vieringen in zijn soort wereldwijd. Negen dagen lang stond Amsterdam in het teken van het vieren van de vrijheid jezelf te kunnen zijn. Sport, kunst, cultuur, β€˜roze’ kerkdiensten en manifestaties.

Kers op de taart voor Stichting Amsterdam Gay Pride, de Pride is bijgeschreven in het Inventaris Immaterieel Erfgoed van Nederland.

Jubileum

Pride Amsterdam bestaat al 23 jaar. Dit jaar vierde wij een eigen jubileumfeestje, het vijfde jaar op rij dat wij onze materialen hebben mogen leveren.

Wij hebben onder andere ruim 2.500 mΒ² aan spandoeken, zo’n 1.500 mΒ² aan textieldoeken en meer dan 1.000 borden mogen leveren. Dit niet alleen aan de Stichting Amsterdam Gay Pride zelf. Ook aan COC Nederland, Amsterdam, Damsquare en aan diverse botenbouwers met wel 26 boten in totaal.

Als we over de 5 jaar terugkijken, hebben wij vele duizenden meters geprint materiaal geleverd en zijn wij blij dat wij hebben kunnen bijdrage aan een mooi evenement.

Terugblik

Een kleine impressie van het evenement:

Foto’s: Pride Amsterdam – Jeroen Ploeger


Bestanden groter dan 10MB ontvangen we graag via www.wetransfer.com.
Vermeld overigens altijd het ordernummer en referentie.
Upload uw bestanden via WeTransfer