Proef teststraat Corona sneltest

proef teststraat corona sneltest

Bericht: 29 september 2020

TNO en de GGD openen proef teststraat

Uitslag binnen een uur

Komende donderdag wordt er bij de RAI Amsterdam een proef-teststraat geopend. Een proef van TNO in samenwerking met de GGD Amsterdam met een nieuwe corona-sneltest. Een test waarbij je binnen een uur de uitslag zou moeten hebben.

Het sneller kunnen vaststellen of een persoon wel of niet besmet is, is van vitaal belang bij efficiënte bestrijding van COVID-19.

Mensen die een afspraak hebben voor een corona test in de RAI, krijgen de vraag of ze mee willen werken aan de proef. In dit geval zal er twee keer materiaal worden afgenomen uit de mond en neus. Op één van de afgenomen monsters zal de gebruikelijke PCR-test worden uitgevoerd en op het andere monster de nieuwe testmethode ontwikkeld door TNO. Met het onderzoek wil TNO bepalen of de test net zo betrouwbaar is als de PCR-test.

Bij de RAI zal een pop-up laboratorium worden ingericht, waar het materiaal direct zal worden onderzocht. De proef zal ongeveer twee weken duren om daarna te bekijken of de nieuwe methode verder uitgerold kan worden.

Alle benodigde materialen kunnen in Nederland worden geproduceerd en maakt ons land onafhankelijk van buitenlandse leveranciers en concurrentie.

In opdracht hebben wij roll-ups geleverd voor in de teststraat.

Animatie hoe de test werkt


Bestanden groter dan 10MB ontvangen we graag via www.wetransfer.com.
Vermeld overigens altijd het ordernummer en referentie.
Upload uw bestanden via WeTransfer