Amstel leeuwen

Amstel Leeuwen

Foto: Burgy Bouwbedrijf plaatst de acht leeuwen terug op het dak van het hotel.

Beschermleeuwen terug op het dak Amstel Hotel

steigers
 
 
 

Verdwenen leeuwen

Jarenlang waren de acht leeuwen, die de hoeken van het hotel bekroonden, verdwenen.

Ter ere van het 150-jarige bestaan van het iconische hotel, onderging het een grondige restauratie. Ook het terugplaatsen van de leeuwen maakte onderdeel uit van het plan het hotel terug te brengen in originele staat.

Ondanks maandenlang onderzoek werd niet duidelijk of de originele leeuwen nog bestaan en waar deze zich bevinden. Daarom is er, op ambachtelijke wijze, een replica van de leeuwen gemaakt.

Sammy & Friendly

Kinderen uit de buurt is gevraagd te helpen bij het geven van een naam aan de leeuwen. Door Mick (7) is de naam Sammy bedacht, welke verwijst naar de grondlegger van het hotel Samuel Sarphati en één van Mick z’n knuffelberen. Friendly komt van de leeuwenmascotte van sportclub Only Friends waar Mara (7) sport. Stichting Only Friends is een sportclub voor kinderen met een beperking en wordt ondersteund door het Amstel Hotel.

Het terugplaatsen is één van de laatste werkzaamheden van de restauratie welke in februari 2018 wordt afgerond. Net als de bouw van het Amstel Hotel, hebben de werkzaamheden dan één jaar en één dag in beslag genomen.

Om het hotel tijdens de restauratie de uitstraling te geven die het verdient en de steigers uit het zicht te onttrekken, is het gebouw volledig ingepakt. Dit is in fases gegaan, in totaal gaat het om zo’n 5.000 m² airmesh.

Wij kijken met heel veel plezier terug op dit bijzondere project en de mooie samenwerking met Burgy Bouwbedrijf.

Ook de Amsterdamse nieuwszender AT5 en Hart van Nederland namen een kijkje tijdens het terugplaatsen van de leeuwen:
 


Bestanden groter dan 10MB ontvangen we graag via www.wetransfer.com.
Vermeld overigens altijd het ordernummer en referentie.
Upload uw bestanden via WeTransfer